:: دوره 11، شماره 40 - ( 9-1401 ) ::
فصلنامه اقتصاد بانکداری اسلامی برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی پیش‌شرط‌های اجرای موفق اقتصاد مقاومتی صنعت نفت
محمدرضا فلاح 1، ‌سید حسام‌الدین لسانی2 ، فاطمه اسماعیل‌زاده3
1- استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی و هنر، دانشگاه حضرت معصومهس، قم، ایران )نویسنده مسئول) ، mfallah@hmu.ac.ir
2- دانشیار، گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی و هنر، دانشگاه حضرت معصومه، قم، ایران
3- کارشناسی ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی و هنر، دانشگاه حضرت معصومه، قم، ایران
چکیده:   (748 مشاهده)
اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری در حساس‌ترین زمان ممکن مطرح‌شده، مفهومی هوشمندانه برای تاب‌آوری، مقاوم‌سازی، بحران‌زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای موجود است. هدف اصلی این پژوهش ارائه چارچوبی برای تبیین پیشایندهای اجرای موفق اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت می‌باشد. رویکرد تحقیق حاضر کیفی، به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر ماهیت و روش توصیفی–تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق را خبرگان، مدیران و کارشناسان شرکت نفت تشکیل می‌دهند که با استفاده از روش قضاوتی در دسترس و مصاحبه با 14 تن از آن‌ها اشباع نظری حاصل‌شده است. از تحلیل مضمون برای تجزیه‌وتحلیل یافته‌ها و از توافق بین دو کدگذار و آزمون کاپا برای روایی و پایایی آن‌ها استفاده‌شده است. یافته‌ها نشان می‌دهد «توانمندسازی تسهیلگرانه» و «ظرفیت‌سازی حمایتی» به همراه تعاملات هم‌آفرینانه در قالب «هم‌افزایی پویا» منجر به «اقدامات مقاومتی چندگانه» شده که در رفع چالش‌های پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی و درنتیجه اجرای موفق آن در صنعت نفت مؤثر است.اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری در حساس‌ترین زمان ممکن مطرح‌شده، مفهومی هوشمندانه برای تاب‌آوری، مقاوم‌سازی، بحران‌زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای موجود است. هدف اصلی این پژوهش ارائه چارچوبی برای تبیین پیشایندهای اجرای موفق اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت می‌باشد. رویکرد تحقیق حاضر کیفی، به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر ماهیت و روش توصیفی–تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق را خبرگان، مدیران و کارشناسان شرکت نفت تشکیل می‌دهند که با استفاده از روش قضاوتی در دسترس و مصاحبه با 14 تن از آن‌ها اشباع نظری حاصل‌شده است. از تحلیل مضمون برای تجزیه‌وتحلیل یافته‌ها و از توافق بین دو کدگذار و آزمون کاپا برای روایی و پایایی آن‌ها استفاده‌شده است. یافته‌ها نشان می‌دهد «توانمندسازی تسهیلگرانه» و «ظرفیت‌سازی حمایتی» به همراه تعاملات هم‌آفرینانه در قالب «هم‌افزایی پویا» منجر به «اقدامات مقاومتی چندگانه» شده که در رفع چالش‌های پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی و درنتیجه اجرای موفق آن در صنعت نفت مؤثر است.
شماره‌ی مقاله: 10
واژه‌های کلیدی: اقتصاد مقاومتی، توانمندسازی تسهیلگرانه، ظرفیت‌سازی حمایتی، هم‌افزایی پویا، اقدامات مقاومتی چندگانه
متن کامل [PDF 666 kb]   (826 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/12/6 | پذیرش: 1401/2/20 | انتشار: 1401/9/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 40 - ( 9-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها