[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
پایگاه های نمایه کننده
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۴ نتیجه برای رضایی

مجتبی باقری تودشکی، محمد مهدی باقری، محمد رضا رضایی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده


مجید رضایی دوانی، مرتضی رضایی،
دوره ۳، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در راستای تحقق اقتصاد مقاوم و پایدار برای کشور است تا در مقابل شوک‌های خارجی صلابت خود را حفظ نماید. بند ۱۶ این سیاست‌ها بر لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی کشور تأکید دارد. هزینه کرد دولت در بخش‌های مختلف بر اساس اندازه دولت است که به دلیل تصدی‌گری های زیاد دولت در امور گوناگون در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است.آنچه در این مقاله آمده است مروری بر اندیشه‌های اقتصادی اسلام در خصوص معیارهای عملکردی دولت می‌باشد و در ادامه با تبیین روند گذشته و وضعیت فعلی هزینه‌های عمومی دولت، عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و راهکارهای پیشنهادی برای تقلیل و صرفه‌جویی در منابع عمومی دولت پیشنهاد می‌شود.


محمدنقی نظرپور، فاطمه نوری، مجید رضایی،
دوره ۷، شماره ۲۲ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

در اقتصاد سنتی بیشتر ابزارهای بازار بین­­­بانکی نظیر قرارداد توافق بازخرید مبتنی بر قرض همراه با مازاد است، از این رو در نظام بانکداری بدون­­ربا قابلیت کاربرد ندارد. بنابراین لازم است تمهیداتی جهت افزایش نقش بازار بین بانکی در بازار پول کشورهای اسلامی، اندیشیده شود. یکی از پرکاربردترین و مطمئن­ترین ابزارها در بازارهای پول بین­ بانکی متعارف توافق­نامه بازخرید است. مقاله حاضر با بررسی فقهی و طراحی روش و با اتکا بر منابع کتابخانه­ای ضمن تبیین مشکلات و بیان چرایی ممنوعیت بکارگیری توافق بازخرید و همچنین ارائه تصویر روشن از ماهیت استفاده از این ابزارها، به­ بررسی این فرضیه می‌پردازد که می‌توان جایگزین‌هایی را برای توافق بازخرید در چارچوب بانکداری بدون­ربا تعریف نمود. نتایج حاصل از این تحقیق گویای آن است که با توجه به عدم امکان استفاده از توافق­نامه بازخرید در بانکداری بدون­ربا و با در نظرگرفتن حفظ کارائی و مسائل شرعی، راهکارهایی همچون بیع الخیار، صندوق مشترک بین­بانکی و شخص ثالث با ماهیت وکالت در بازار بین­بانکی بدون­ربا می­توانند  ما را به اهداف مورد نظر در استفاده از توافق­نامه بازخرید برسانند
مجید علیرضایی، محمدجواد محقق‌نیا، صمد یوسفی،
دوره ۷، شماره ۲۳ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

در این تحقیق برای مقایسه عملکرد بانک‌ها از شاخص‌های سودآوری مثل بازده دارایی‌ها، بازده حقوق صاحبان سهام و حاشیه بهره خالص استفاده شده است. نمونه آماری تحقیق شامل ۶ بانک­ ایرانی، ۴ بانک اسلامی بحرین و ۴ بانک متعارف بحرین­ برای سال‌های (۲۰۱۴-۲۰۰۷) می‌باشد. ضرایب هر یک از متغییرهای تاثیرگذار بر شاخص‌های سودآوری در هر سه مدل، با استفاده از مدل خطی رگرسیون و به روش حداقل مربعات معمولی(OLS) تخمین و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته ‌است. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که بین­اندازه بانک و سودآوری، برای بانک‌های اسلامی بحرین، رابطه مثبت و معنی‌دار وجود داشته است و برای بانک‌های متعارف بحرین و بدون ربای ایران­ این رابطه بی­‌معنی بوده است. بانک‌های متعارف بحرین توانسته‌اند برخلاف بانک‌های بدون ربای ایران و اسلامی بحرین با افزایش تسهیلات اعطایی­ میزان سودآوری خود را افزایش دهند. همچنین بین نسبت دارایی نقد به کل دارایی‌ها و سودآوری برای بانک‌های متعارف بحرین و بدون ربای ایران رابطه منفی و معنی‌دار وجود داشته است
پریسا یعقوبی منظری، مهدی رضایی،
دوره ۷، شماره ۲۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف از این مقاله شناسایی بازار هدف صادراتی کالاهای با فناوری بالای ایران به کشورهای اسلامی براساس شاخص­های اقتصادی کشور که برعرضه صادرات ایران تاثیرگذارند و نیز وضعیت کشورهای اسلامی از حیث اقتصادی و محیطی که برتقاضای صادرات ایران مؤثرند، می‌باشد. این مقاله برای شناسائی بازارهای هدف کالاهای با فناوری بالای ایران به کشورهای اسلامی، از مدل پشتیبانی از تصمیم، براساس طبقه‌بندی SITC ویرایش ۴، در دوره زمانی ۲۰۱۵-۲۰۰۸ استفاده کرده است.
یافته‌های این مقاله نشان می‌دهد که مهم­ترین بازارهای هدف برای کالاهای با فناوری بالای ایران، بیشتر کشورهای مالزی، قطر، ترکیه و بحرین که رشد اقتصادی و تجارت بالائی را در
سال­های اخیر تجربه کرده‌اند می‌باشد؛ لذا تمرکز برنیاز این کشورها به کالاهای با فناوری بالا همراه با در نظر گرفتن مزیت­های کشور در تولید این کالاها، می‌تواند منجر به بهبود صادرات ایران در این کالاها شود.

حمید بابایی میبدی، اسداله علیرضایی،
دوره ۸، شماره ۲۸ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

امروزه بانکداری الکترونیک به دلیل سرعت، کارآیی، کاهش هزینه­ها و بهره­برداری از فرصت­های زودگذر عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است. بدیهی است کاربرد بانکداری الکترونیک در صنعت بانکداری هنگامی مفید ارزیابی می­شود که سرمایه­گذاری­های انجام شده از جانب بانک­ها در این زمینه، سودآوری آن­ها را افزایش دهد و رضایت مشتریان را بهبود بخشد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین بانکداری الکترونیک و رضایت مشتریان شعب بانک ملی شهرستان سیرجان انجام شده  است. این تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع همبستگی می­باشد برای انجام این پژوهش پرسش‌نامه­های صادقی و پاراسورامن  پس از اطمینان پایایی وروایی محتوای آن در بین ۳۸۰ نفر توزیع شد که در نهایت ۳۷۸پرسش‌نامه گردآوری شد برای بررسی فرضیه­ها از نرم افزار لیزرل استفاده شد. سپس مدل مفهومی پژوهش از طریق مدل­های معادله ساختاری برازش شدند. نتایج نشان داد که بین بانکداری الکترونیک (و نیز ابعاد آن)و رضایت مشتریان شعب بانک ملی شهرستان سیرجان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
 
مریم احمدی، فرزین رضایی، ناصر حمیدی،
دوره ۱۰، شماره ۳۶ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

موضوع و هدف مقاله: هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدلی پیشنهادی برای سنجش شاخص افشای اطلاعات ریسک شرکت‌ها است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر با در نظر گرفتن معیارهای گوناگون، شاخصی جامع برای سنجش افشای اطلاعات ریسک ارائه و جهت آزمون و سنجش کارایی مدل طراحی‌شده از یک نمونه متشکل از ۶۰ شرکت طی سال‌های ۱۳۸۵ الی ۱۳۹۷ استفاده گردیده است. در همین راستا درخصوص وزن و اهمیت معیارهای در نظر گرفته‌شده افشای اطلاعات ریسک شرکت پرسش‌نامه‌ای تهیه گردید و بین خبرگان توزیع شد و برای وزن و اهمیت معیارها از روش آنتروپی شانون و در جهت سنجش ارتباط بین متغیر پنهان از روش تحلیل عاملی تأییدی استفاده گردید.
یافته‌های پژوهش: یافته‌های پژوهش حاکی از ارائه مدل پیشنهادی برای اندازه‌گیری افشای اطلاعات ریسک شرکت‌ها با استفاده از روش مدل تصمیم‌گیری چند معیاره جهت ارائه شاخصی جدید برای سنجش افشای اطلاعات ریسک شرکت‌ها است که با به‌کارگیری آن می‌توان به میزان افشای اطلاعات ریسک شرکت‌ها پی برد.
نتیجه‌گیری: شاخص محاسبه شده می‌تواند با رتبه‌بندی افشای اطلاعات ریسک شرکت‌ها به سرمایه‌گذاران کمک نماید تا در انتخاب تصمیمات خود، پرتفوی مناسب را انتخاب نمایند.
اصالت و افزوده آن به دانش: ارائه شاخصی جامع برای سنجش افشای اطلاعات ریسک که برای اولین بار مطرح شد.
حسین رضایی، محمد عقبایی جزنی،
دوره ۱۰، شماره ۳۷ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
ساختار بانک­ محور اقتصاد کشور موجب گردیده بیشترین مسئولیت تامین مالی برعهده بانک­ها ­باشد. پژوهشی که بتواند ترکیبی از سپرده­ها را با محوریت اصلاح ساختار منابع در بانک­ها مدیریت نماید؛ در شبکه بانکی ضروری بنظر می­رسد. هدف از این تحقیق مدیریت پرتفوی سپرده­ها براساس اصلاح ساختار منابع بانک­ها با محوریت کاهش قیمت تمام شده پول است. جامعه آماری این پژوهش شامل بانک­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۹ و به تعداد ۱۹ بانک می­باشد که از این تعداد با توجه به شرایط و محدودیت­های تحقیق ۱۲ بانک به روش گزینشی انتخاب شدند. در این تحقیق از داده­های ترکیبی برای برآورد پارامترها بهره­برداری شد. بمنظور بررسی فرضیه­ها نیز از مدل اثر ثابت، آزمون ریشه واحد، آزمون هاسمن، آزمون F-Leamer و آزمون­های رگرسیون استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که با اطمینان ۹۵ درصد بین نسبت­های سرمایه به دارایی ریسک­پذیر، بدهی به دارایی ریسک­پذیر، سپرده به بدهی و بدهی به سرمایه با قیمت تمام شده پول رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به ارتباط تنگاتنگی که بین نسبت بدهی به دارایی ریسک­پذیر با هزینه سرمایه و ریسک مالی از یکطرف و همچنین بین هزینه سرمایه با ارزش بانک از طرف دیگر وجود دارد؛ مدیران مالی را بر آن می­دارد که با رویکرد اصلاح ساختار منابع در بانک­ها و با محوریت قیمت تمام شده پول، نسبت به مدیریت سپرده­ها برای حداکثر کردن ارزش بانک اقدام نمایند.
 


احمد محرمی، نادر رضایی، عسگر پاک مرام، رسول عبدی،
دوره ۱۲، شماره ۴۵ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

 هدف این پژوهش ارائه الگوی ارزش بازپرداخت های غیرپولی در حسابداری مدیریت(نظریه عدم قطعیت و مقایسه) است که با استفاده از رویکرد کمّی می‌باشد. تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است و از لحاظ ماهیت و روش تحقیق از نوع تحقیقات همبستگی است جامعه آماری پژوهش در این بخش خبرگان سرمایه گذاری متشکل از حسابداران خبره و مدیران مالی و حسابداران شرکت های فعال در بازار سرمایه بودند که با استفاده از نمونه‌گیری در دسترس تعداد ۶۲ نفر به عنوان نمونه جهت تحلیل پرسشنامه محقق ساخته انتخاب شدند و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود و جهت تجزیه و تحلیل از نرم افزار pls استفاده شد که طبق نتایج حاصل از پژوهش  مسیرشرایط علّی از قبیل  روانشناسی انگیزش و روانشناسی اجتماعی با مقوله محوری تاثیر دارد و تایید می‌شود و مسیر مقوله محوری بر راهبرد ناشی از اصول حسابداری مدیریت تاثیر دارد، تایید می‌شود و فرض پژوهش مبنی بر مسیر شرایط مداخله‌گر با راهبردها از طریق عامل مهارت ها تاثیر دارد، تایید می‌شود ولی فرض مبنی بر مسیرهای شرایط زمینه‌ای بر راهبردها تاثیر دارد، تایید نمی‌شود و فرض پژوهش مبنی بر مسیرهای راهبردها بر پیامدها تاثیر دارد، تایید می‌شود.
 

اتابک بایبوردی، سعید جبارزاده، جمال بحری ثالث، اکبر زواری رضایی،
دوره ۱۳، شماره ۴۷ - ( ۵-۱۴۰۳ )
چکیده

در سیستم‌های حسابداری سنتی، دارایی‌های نامشهود در صورت‌های مالی ثبت نمی‌شوند، اما در تعیین ارزش بازار سازمان‌ها نقش بسزایی دارند. سرمایه ارتباطی از جمله دارایی‌های نامشهود است که به عنوان نقش مشتری در درآمد فعلی و آینده سازمان تعریف شده است و نیاز به فضای جدید اقتصادی و تغییر از اقتصاد مبتنی بر محصول به یک اقتصاد مبتنی بر مشتری را بیان می‌کند. لذا شناسایی عوامل مؤثر بر سرمایه ارتباطی مهم میباشد. پژوهش حاضر با توجه به هدف آن، کاربردی و بر اساس روش، توصیفی- علّی است. در این پژوهش، ابتدا به منظور سنجش سرمایه ارتباطی پرسشنامه ۲۰ سؤالی تهیه و تنظیم شد و برای پی‌ بردن به ابعاد زیربنایی پرسشنامه پژوهش از تحلیل عاملی اکتشافی از نرم‌افزار SPSS استفاده شده است. بازه زمانی پژوهش۱۳۸۹ تا ۱۴۰۱ بود. سپس بعد از کشف ابعاد سرمایه ارتباطی با استفاده از نرم‌افزار Lisrel تحلیل عاملی تأییدی انجام شد و نهایتا با استفاده از نرم‌افزار R و روش نمونه‌گیری نقاط مهم به بررسی تأثیر بین سرمایه ارتباطی با عملکرد مالی بانک‌ها پرداخته شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که سود تسهیلات پرداختی و سود سپرده‌گذاری برای عامل سرمایه ارتباطی شاخصهای مناسبی محسوب میشوند. در ادامه به منظور تببین مدل به دست آمده از الگوریتم نمونه‌گیری نقاط مهم که یکی از الگوریتم‌های بیزی است، استفاده شده است. نتایج برآورد الگوریتم نقاط مهم نشان داد که مدل به دست آمده از قدرت تبیین قابل ملاحظه‌ای برخوردار است.
 

عباس خوشحال صابر، مهرداد گودرزوند چگینی، مراد رضایی دیزگاه،
دوره ۱۳، شماره ۴۷ - ( ۵-۱۴۰۳ )
چکیده

رهبری اقتضایی یکی از مؤثرترین سبک‌های رهبری است که در سازمان‌ها به‌عنوان یک رویکرد موفقیت‌آمیز در مدیریت عملکرد شناخته شده است. بررسی فرآیند رهبری اقتضایی در سطوح مختلف به‌منظور ارتقای مدیریت عملکرد در بانک ملی ایران می‌تواند بهبود قابل توجهی در عملکرد و عملکرد کارکنان و سازمان ایجاد نموده است. هدف از این پژوهش بررسی فرآیند رهبری اقتضایی در سطوح مختلف با توجه به مدیریت عملکرد بانک ملی ایران مورد بررسی قرار گرفته است،روش تحقیق، آمیخته(کیفی-کمی)، از روش نمونه گیری نظری در مرحله کیفی به اشباع نظری رسیده و شاخص های بدست آمده از روش نمونه گیری غیر احتمالی تصادفی در اختیار ۱۲۵ نفر از مدیران بانک ملی ایران قرار گرفت است، که توسط نرم فزار Maxqda۲۰وSpss۲۶  مورد تحلیل قرار گرفته است یافته های پژوهش نشان از تاثیرگذاری هفت بُعد: عوامل درون سازمانی، ویژگی های رهبر، مدیریت عملکرد، ساختار، کسب تجربه و آموزش،نوآوری ،استراتژی ها در بانک ملی ایران می باشد، که براساس فرآیند توسعه رهبری اقتضایی در سطوح مختلف با توجه به مدیریت عملکرد از وجود عامل های توسعه درسیستم بوده ، که این عوامل نشان از کارآمدی تدوین درست توسعه رهبری اقتضایی  در سطوح فردی و سازمانی در بانک ملی ایران است و هر عامل با سطح اطمینان ۹۵ درصد مورد تایید واقع شده است.
 

جواد رضایی، عسگر پاک مرام، نادر رضایی، رسول عبدی،
دوره ۱۳، شماره ۴۹ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

ارائــه اطلاعــات بــا کیفیــت از اهمیــت فــراوان برخــوردار اســت چراکــه اطلاعــات بــا کیفیــت اثــر مساعدی بر تصمیمات مربوط به تـامین مـالی، انجـام سرمایه گذاری و سـایر تصـمیمات مرتبط با تخصیص منابع و در مجموع کارایی بـازار و اقتصاد خواهد داشت. پژوهش حاضر به پیش‌بینی روابط علَی میان سودمندی اطلاعات حسابداری از منظر ارتباط ارزشی و سازه های کیفیت گزارشگری مالی پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از حسابرسان موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی و حسابرسان مستقل رسمی بوده و جهت گردآوری داده‌ها از اطلاعات آماری موجود در سازمان حسابرسی و همچنین شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۹۲-۱۴۰۱ استفاده‌شده است. پس از انجام آزمون‌های آماری، تحلیل‌های مربوط بر اساس رویکرد مدل­یابی ساختاری صورت گرفت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه­ های پژوهش نشان داد سودمندی اطلاعات حسابداری و همچنین ارزش های اخلاقی گزارشگری تاثیر مثبتی بر کیفیت گزارشگری مالی دارند.
 

لیلی مهدی حمزه، اکبر زواری رضایی، پرویز پیری،
دوره ۱۳، شماره ۴۹ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف: اینگونه استدلال می‌شود که ارزیابی اثر اجتناب مالیاتی بر اعتبار تجاری مهم است زیرا ارائه دهندگان سرمایه به طور مشترک سطح و عدم اطمینان اجتناب مالیاتی را در تصمیمات خود در نظر می­گیرند. این موضوع برای اعتبار بانکی نیز قابل طرح است، زیرا بر اساس ادبیات موجود بانک­ها اجتناب مالیاتی را به عنوان یک ریسک در عدم بازپرداخت وام اعطایی در نظر می­گیرند و با اعمال شرایط سختگیرانه، شرکت­ها را ترغیب به استفاده از اعتبار تجاری به جای اعتبار بانکی تشویق می­نمایند. این موضوع ممکن است اعبار تجاری را جایگزین اعتبار بانکی نماید. با این وجود دلایلی نیز وجود دارد، که می­تواند با تاثیرپذیری از اجتناب مالیاتی، اعتبار بانکی را جایگزین اعتبار تجاری نماید. پشتوانه اتکای شرکت­ها به اعتبار تجاری­ نظریه­های هزینه معامله، علامت‌دهی  و نظریه مبتنی بر سرمایه­گذاری است. با توجه به این مقدمه، هدف پژوهش حاضر بررسی اثر اجتناب مالیاتی بر جایگزین شدن اعتبار تجاری و اعتبار بانکی با استفاده از رویکرد معادلات همزمان است.
روش: به دلیل این که نتایج حاصل از پژوهش حاضر می‌تواند در فرآیند تصمیم­گیری مورد استفاده قرار گیرد، مطالعه حاضر از شاخه پژوهش‌های کاربردی بوده و از آنجایی که داده­ها بر اساس اطلاعات واقعی گذشته جمع­آوری شده­اند از نوع پس رویدادی است. همچنین این پژوهش، از لحاظ ماهیت توصیفی-همبستگی است. در این گونه پژوهش­ها هدف، مطالعه و بررسی روابط بین متغیرهای پژوهش می‌باشد. بر اساس شرایط و محدودیت­های اعمال شده بر جامعه آماری پژوهش، نمونه­ای متشکل از ۱۰۶ شرکت پذیرفته شده در بورس تهران برگزیده شده و با استفاده از الگوهای رگرسیونی چند متغیره و سیستم معادلات همزمان و با بهره­گیری از نرم افزار استیتا و ایویوز مورد آزمون قرار گرفته­اند.
یافته­ها: نتایج نشان می­دهد با افزایش سطح اجتناب مالیاتی، اعتبار تجاری اعطایی از طریق تامین کنندگان منابع مالی کاهش می­یابد. همچنین نتایج گواه آن است که اعتبار بانکی جایگزین اعتبار تجاری در محیط اقتصادی ایران شده، اما فرضیه تاثیر اجتناب مالیاتی بر اتکای شرکت­ها به اعتباری تجاری و در نتیجه کاهش اعتبار بانکی مورد تایید قرار نگرفت. در نهایت مشخص گردید که اجتناب مالیاتی تاثیر معناداری بر اعتبار بانکی ندارد.
نتیجه­گیری: دلایل مختلفی برای توجیه تاثیر منفی اجتناب مالیاتی بر اعتبار تجاری وجود دارد. نخست، این امکان وجود دارد که تامین­کنندگان منابع مالی به دلیل ماهیت ریسک گریزیشان اعتبار تجاری کمتری را به اجتناب کنندگان مالیات ارائه دهند (ادواردز، اسچوآب و شولین، ۲۰۱۶). همچنین اجتناب مالیاتی ممکن است به عنوان یک منبع تامین مالی موقت عمل کرده و بر اعتبار تجاری تاثیر منفی داشته باشد (حسن و حبیب، ۲۰۲۳). علاوه بر این، نتایج حاصل از بررسی آمار توصیفی این مطالعه نشان می­دهد، که بخش اعظمی از ساختار سرمایه شرکت­های مورد بررسی را بدهی‌های بانکی پوشانده است. استدلال محققین پژوهش حاضر بر آن است که این مورد تحت تاثیر شرایط تورمی ایجاد می­شود. افزایش مستمر قیمت­­ها، تمایل شرکت­ها به تامین مالی از طریق بانک را افزایش می­دهد و از طرفی نیز اعتبار دهنده تجاری در چنین شرایطی حاضر به اعطای اعتبار به دلیل زیان ناشی از جایگزینی اعتبار فعلی نیست.
این موضوع نتایج فرضیه دوم از طریق رویکرد معادلات هم زمان را نیز تایید کرده و نتایج این فرضیه نشان می­دهد که اجتناب مالیاتی با کاهش اتکای شرکت بر اعتبار بانکی موجب افزایش استفاده از اعتبار تجاری نمی­شود. بارزترین دلیلی که می­تواند این نتیجه را حاصل نماید، شرایط و محیط اقتصادی ایران است. تفاوت نتایج مطالعه حاضر با پژوهش­های خارجی نشان می­دهد که میانگین میزان استفاده بدهی بانکی در ساختار سرمایه شرکت­های ایرانی بطور تقریبی سه برابر بیشتر از شرکت­های خارجی است. نتایج نشان می­دهد ارائه­دهندگان اعتبار بانکی اهمیتی برای اجتناب مالیاتی قائل نیستند و یا این ریسک را از طریق اعمال شرایط سختگیرانه کاهش می­دهند. بنابراین، به­طور کلی می­توان بیان نمود که فرضیه جایگزینی اعتبار تجاری و اعتبار بانکی مورد تایید قرار می­گیرد، اما دلیل این جایگزینی اجتناب مالیاتی نمی­باشد و در شرایط جامعه آماری پژوهش حاضر این اعتبار بانکی است که جایگزین اعتبار تجاری می­شود.
 

محمود نصرتی قزوینی نژاد، عسگر پاک مرام، نادر رضایی،
دوره ۱۴، شماره ۵۰ - ( ۱۲-۱۴۰۴ )
چکیده

هدف این پژوهش، ارائه الگوی برنامه معاملات پویا در بازار سرمایه ایران، است. برهمین اساس، با استفاده از نظری، ازنظرات ۱۶ نفر از خبرگان بورسی در سازمان بورس اوراق بهادار تهران و شرکت‌های سرمایه‌گذاری و همچنین اساتید دانشگاهی، تا مرحله اشباع نظری، استفاده شد. در این تحقیق، با استفاده از رهیافت گرندد تئوری و با تحلیل خط به خط مصاحبه‌ها، کدگذاری باز انجام شد. در طی کدگذاری باز، ۵۸ مورد به‌عنوان مفاهیم اولیه از متن مصاحبه‌های انجام شده به دست آمد که در قالب ۱۶ مقوله دسته‌بندی شد. در ادامه، با توجه به نتایج تحقیق، مدل پارادایمی تحقیق، در شش بخش شرایط علی، پدیده اصلی، شرایط زمینه‌ای، شرایط مداخله­گر، راهبردها و پیامدها، ارائه گردید. سرانجام، اعتبارسنجی و غربالگری مولفه­های مدل تحقیق، با استفاده از پرسشنامه و روش دلفی فازی، انجام و برازش مدل تأیید شد و الگوی برنامه معاملات پویا در بازار سرمایه ایران، ارائه گردید.


صفحه 1 از 1     

نشریه اقتصاد و بانکداری اسلامی Islamic Economics and Banking
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4699