:: دوره 10، شماره 37 - ( 12-1400 ) ::
فصلنامه اقتصاد بانکداری اسلامی برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی معیارها و سنجه‌های ارزیابی خط‌ مشی مالیات بر ارزش افزوده
بهزاد کیا1 ، احمد جعفری صمیمی 2، علی فرهادی محلی3 ، مجتبی طبری4
1- دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش تصمیم‌گیری وخط‌مشی‌گذاری عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایران
2- استاد گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایران و استاد گروه اقتصاد دانشکده اقتصاد دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران (نویسنده مسئول) ، jafarisa@umz.ac.ir
3- استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایران
4- دانشیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران
چکیده:   (15443 مشاهده)
از آنجا که مالیات بر ارزش افزوده از مراحل مختلف تولید دریافت می­شود و می­تواند همه کالاها و خدمات را در برگیرد، پایه مالیاتی گسترده ­ای دارد و درآمد زیادی نصیب دولت می‌کند. در حقیقت نظام مالیات بر ارزش افزوده نوعی تغییر ساختار مالیاتی است که بیشتر به منظور افزایش درآمدها و تجهیز منابع مالی به منظور تأمین هزینه­ های دولت می باشد. معرفی مالیات بر ارزش افزوده در سال‌های اخیر یکی از ارکان مهم اصلاح نظام مالیاتی در کشورهای مختلف جهان را تشکیل داده است.  هدف اصلی این پژوهش، شناسایی معیارها و سنجه­های ارزیابی خط‌مشی مالیات بر ارزش افزوده بخش صنعت بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و روش نمونه‌گیری, روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با استفاده از فرمول کوکران بود. نتایج بررسی مقادیر واریانس استخراج شده متغیرهای پنهان پژوهش نشان داد که همه متغیرها مقدار 0.561 به خود اختصاص دادند. لذا روایی همگرای ابزارهای اندازه­گیری با استفاده از شاخص میانگین واریانس استخراج شده، تأیید شد. نتایج بررسی­ها ضرایب آلفای کرونباخ  0.899 و پایایی مرکب را 0.919 نشان داد, بنابراین پایایی ابزارهای اندازه‌گیری با استفاده از این دو شاخص هم تأیید شد. برای رسیدن به معیارها و سنجه­ های  نهایی تحقیق، از تحلیل عاملی استفاده  گردید. در ادامه به منظور اطمینان از اینکه آیا سنجه‌های ارزیابی خط‌ مشی مالیات بر ارزش افزوده بخش صنعت صحیح دسته‌بندی شده‌اند، از تحلیل عاملی اکتشافی کمک گرفته شد. نتایج آزمون کفایت نمونه گیری، اولین هدف تحلیل عاملی را برآورده کرد. در ادامه هم به تحلیل عاملی تأییدی پرداخته شد .نتایج تحلیل عاملی تأییدی مؤید انطباق و همنوایی بین سازه نظری و سازه تجربی مدل تحقیق داشت.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: ارزیابی خط مشی، مالیات بر ارزش افزوده، صنعت
متن کامل [PDF 378 kb]   (6492 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/6/21 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/12/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 37 - ( 12-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها